Om Svenska teveprogram

Svenska Teveprogram är ett av de främsta produktionsbolagen i Sverige vad gäller utveckling och produktion av unika programformat och ligger bakom ett antal av Barnkanalens största succéer såsom Philofix, Junk, Fixa showen, Superdräkten, Värsta Bråket och Manus X.

Svenska Teveprogram har två år i rad blivit nominerade i kategorin årets programidé inom samtliga TV- kategorier. 2013 vann Svenska Teveprogram kategorin med remakeserien Junk där tusentals leksaker förvandlas till nya saker i händerna på stora svenska konstnärer. 2014 vann programmet Superdräkten Prix Egalia, SVT:s pris för jämställdhet och mångfald. Svenska Teveprogram producerar även filmer för SVT Dokumentär och har varit nominerade på IDFA (International documentary film festival Amsterdam). Svenska Teveprogram gör informationsfilm bl a för Amnesty, SOS-barnbyar, Mistra, Fryshuset, Kodknäckarna och Postkodstiftelsen.

OM OSS

Vi håller till i en arkitektonisk retrodrömvilla anno 1960 i Mälarhöjden där vi har allt som krävs för att producera rörlig bild från ax till limpa. Hos oss sitter erfarna regissörer, kreatörer, fotografer, producenter, designers, scenografer och attributörer. Vi jobbar gärna nära kunden från start till mål, är snabbstartade, kostnadseffektiva och måna om att alltid leverera det absolut bästa. I våra lokaler finns allt som krävs för att producera högkvalitativ rörlig bild med teknisk utrustning, redigeringsrum, unika inspelningsmiljöer, samt en 35 kvadratmeter stor inspelningsstudio.

UTHYRNING AV STUDIO

För uthyrning kontakta info@svenskabarnprogram.se